Svetli petak proslavljen u manastiru Draganac na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 16:45

Svetli petak proslavljen u manastiru Draganac na Kosovu i Metohiji

U manastiru Draganac na Kosovu i Metohiji danas je proslavljen prvi petak posle Vaskrsa, poznat kao Svetli ili Živonosni petak, dan koji nosi posebno versko značenje za pravoslavne vernike, a koji se u ovom manastiru slavi i kao posebna svetkovina.
Arhijerejsku liturgiju su služili vladike Teodosije i Ilarion sa monaštvom i sveštenstvom raško-prizrenske, vranjske i drugih eparhija centralne Srbije, pred mnogobrojnim vernicima, ne samo iz Kosovskog Pomoravlja.
Bez izvora nema života, bez izvora zemlja je suva, bez izvora nema ploda, istakao je u besedi vikarni episkop novobrdski Ilarion i dodao da je manastir Draganac mesto "sabranja, utehe i isceljenja jer je ono izvor života".
Episkop raško...
Pogledaj vesti o: Vranje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svetli petak proslavljen u manastiru Draganac na Kosovu i Metohiji

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 10.Maj.2024

NOVO BRDO – U manastiru Draganac na Kosovu i Metohiji danas je proslavljen prvi petak posle Vaskrsa, poznat kao Svetli ili Živonosni petak, dan koji nosi posebno versko značenje za pravoslavne vernike, a koji se u ovom manastiru slavi i kao posebna svetkovina. Arhijerejsku liturgiju su služili vladike...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.