Prijemni ispiti za specijalizovana odeljenja počeli su u više gimnazija i umetničkih škola u Srbiji (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 16:45

Prijemni ispiti za specijalizovana odeljenja počeli su u više gimnazija i umetničkih škola u Srbiji (AUDIO)

Za ta odeljenja predviđeno je oko 4.900 mesta, dok se za neko od odeljenja po posebnom programu prijavilo 7.000 kandidata. Najveća zainteresovanost je i dalje za profil računarstvo i informatika, kao i za specijalizovano odeljenje za biologiju i hemiju.
U 49 škola širom Srbije za informatička odeljenja prijavljeno je oko hiljadu devet stotina učenika, dok je slobodnih mesta oko hiljadu, kaže za naš radio rukovodilac Grupe za srednje obrazovanje i umetničko obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu prosvete Miodrag Savović.
Za pohađanje novosadske umetničke škole prijavilo se 167 kandidata na 100 slobodnih mesta na svih pet smerova. Prema rečima direktora škole Đura Radišića, najviše...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.