PUTIN I ERDOGAN PRAVE ZASTRAŠUJUĆE ORUŽJE: Turska planira zajedničku proizvodnju sa Rusijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2019, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN I ERDOGAN PRAVE ZASTRAŠUJUĆE ORUŽJE: Turska planira zajedničku proizvodnju sa Rusijom

Naredni cilj Turske, posle kupovine raketnog sistema S-400 je zajednička proizvodnja vazdušnih odbrambenih sistema sa Rusijom, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. 

- Neki su govorili da nećemo moći da dobijemo S-400 i da nećemo moći da ih rasporedimo na našoj teritoriji, ali oni su počeli da stižu. Neki kažu daje to pogrešno. Ali naš sledeći cilj je zajednička proizvodnja sa Rusijom - rekao je Erdogan na supu povodom treće godišnjice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neuspelog pokušaja puča u Turskoj.

On je dodao da se nastavlja isporuka sistema S-400.

- Počelo je dopremanje S-400. Rekli su da ih ne možemo kupiti, a danas je stigao osmi avion. U aprilu 2020. godine stavljamo konačnu tačku na to - rekao je Erdogan.

Povodom treće godišnjice neuspelog pokušaja vojnog udara, širom Republike Turske danas se obeležava Dan demokratije i nacionalnog jedinstva.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.