POMENUO GA JE U PRENOSU I DOBIO OTKAZ NA POLUVREMENU: Komentator ostao bez posla, nisu mu dozvolili da završi meč

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022, 17:47

POMENUO GA JE U PRENOSU I DOBIO OTKAZ NA POLUVREMENU: Komentator ostao bez posla, nisu mu dozvolili da završi meč

Nestvarno!

Komentator turske državne televizije Alper Bakircigil dobio je otkaz zato što je tokom prenosa utakmice Svetskog prvenstva između Kanade i Maroka pomenuo Hakana Šukura, jednog od najboljih fudbalera ove zemlje svih vremena, a sada jednog od najvećih neprijatelja režima Redžepa Tajipa Erdogana.

Iznoseći statističke podatke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o najbrže postignutim golovima na Mundijalu, Bakircigl je istakao da je bivši reprezentativac Turske Hakan Šukur i dalje rekorder jer je protiv Južne Koreje, na Mundijalu 2002. godine gol postigao nakon samo 11 sekundi. Motiv za tu temu bio mu je brzi gol Hakima Ziješa za Maroko, koji je u četvrtom minutu matirao Milana Borjana.

- Tokom meča Kanade i Maroka izneo sam kao statistički podatak činjenicu da je najbrži gol na Mundijalima postigao Hakan Šukur. Na poluvremenu sam bio prinuđen da komentarisanje utakmice prepustim mom kolegi Kunetu Kiranu. Ne dozvoljavamo nikome da preispituje naš patriotizam. Otpušten sam sa Turske državne televizije za koju sam sa ponosom radio dugi niz godina nakon utakmice koju sam komentarisao. Razdvojenost uključuje ljubav. Nadam se da ćemo se videti ponovo. Doviđenja -  poručio je Bakircigli na Tviteru.

Hakan Šukur je nekada bio omiljeni igrač Turske za koju je odigrao 112 utakmica i postigao 51 gol.

Sve se okrenulo kada je javno počeo da iskazuje neslaganje sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom zbog čega je na kraju napustio zemlju.

Po Erdoganovoj naredbi, Šukura je Fudbalski savez Turske izbrisao iz svih arhiva, on je Šukura optužio za terorizam, a Turska od Sjedinjenih Američkih Država gde Šukur živi i vlasnik je pekare, zahteva njegovo izručenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.