POČELI PREGOVORI EGIPTA I TURSKE: Odlučuju o sudbini Libije, a to nije jedino bolno pitanje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 21:32

POČELI PREGOVORI EGIPTA I TURSKE: Odlučuju o sudbini Libije, a to nije jedino bolno pitanje!

Da li će pregovori u Kairu uroditi plodom?

Egipat i Turska potvrdili su danas da su vodili otvorene i detaljne razgovore o bilateralnim i regionalnim pitanjima u nameri da obnove svoje odnose.

Tokom dva dana razgovora u Kairu delegacije koje predvode zamenik šefa turske diplomatije i ambasador Sedat Onal i njegov egipatski kolega Hamdi Sanad Loza, razmatrale su mnoga bilateralna i regionalna pitanja i to su bili prvi javni razgovori na visokom nivou između >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dve države od 2013. godine, prenosi Rojters.

- Diskusije su bile iskrene i detaljne. One su se odnosile na bilateralna pitanja, kao i na niz regionalnih pitanja, posebno je razmatrana situacija u Libiji, Siriji, Iraku i potreba za postizanjem mira i bezbednosti u regionu istočnog Mediterana - rečeno je u zajedničkoj izjavi.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu najavio je 15. aprila da je dogovoreno da se novootvoreni kanal komunikacije između turskih i egipatskih obaveštajnih službi nastavi putem ministarstava spoljnih poslova.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska,   Libija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.