Otvoren deo Balkanskog toka između Bugarske i Turske

Izvor: RTS, 21.Okt.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren deo "Balkanskog toka" između Bugarske i Turske

Bugaski premijer Bojko Borisov otvorio je deo trase "Balkanskog toka", nastavka "Turskog toka" koji će proći kroz Srbiju i Mađarsku.
Bojko Borisov je izjavio da Bugarska na ovaj način štiti svoje interese, kao i interese suseda.

"Bugarska, naše buduće generacije, naplaćivaće takse od tranzita gasa zahvaljujući svom geostrateškom položaju. Bugarski tok stići će do bugarsko-srpske granice", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjavio je premijer.
Bugarska je izgradila prvih 11 kilometara gasovoda od turske do bugarske granice i kompresorske stanice na obali Crnog mora.
"Balkanski tok" je nastavak "Turskog toka", čiju je gradnju Bugaska počela prošlog meseca.
On će ići dalje do granice sa Srbijom, povezati se sa Nacionalnim magistralnim gasno-transpotrtnim sistemom, odakle će se nastaviti ka Mađarskoj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prvi deo "Balkanskog toka" u funkciji, isporuke gasa Srbiji iduće godine

Izvor: RTS, 21.Okt.2019

Bugaska je pustila u rad prvi deo regionalnog gasovoda "Balkanski tok" koji je zapravo nastavak "Turskog toka", koji ide dalje ka Srbiji i Mađarskoj. Istovremeno, Bugaski premijer Bojko Borisov u prisustvu predstavnika Vlada Srbije i Mađarske obeležio je zvaničan početak gradnje bugaske deonice...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.