VAŽAN DAN ZA CEO BALKAN: Otvorena prva deonica TURSKOG TOKA (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAŽAN DAN ZA CEO BALKAN: Otvorena prva deonica TURSKOG TOKA (FOTO/VIDEO)

Projekat od velikog značaja za ceo region

U Bugarskoj je otvorena prva deonica gasovoda "Turski tok" od granice sa Turskom do kompresorske stanice "Strandža".

Otvaranju su prisustvovali premijer Bugarske Bojko Borisov, ministarka energetike Temenuška Petkova, rukovodstvo operatora "Bulgartransgaz", kao i izvođača građevinskih radova konzorcijuma "Arkad".

Borisov je ponovo izjavio da je naziv "Balkanski tok" postao ujedinjujući za učesnike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << projekta.

- Odabrali smo naziv "Balkanski tok" jer ujedinjuje zemlje u regionu. Sledeće nedelje ćemo pokazati kako gradimo interkonektor sa Grčkom tako da će Bugarska imati dve gasovodne magistrale preko kojih će naše komšije dobijati gas - objasnio je premijer.

Ministarka energetike takođe je naglasila značaj projekta za Bugarsku.

- Bugarskoj će ovaj projekat pružiti priliku da zadrži svoj strateški položaj na gasnoj mapi Evrope - rekla je Petkova.

Projekat "Turski tok" podrazumeva izgradnju gasovoda koji se sastoji iz dva kraka, kapaciteta od po 15,57 milijardi kubnih metara.

Prvi krak je predviđen za isporučivanje gasa turskim potrošačima, a počeće da radi tokom ove godine. Drugi krak je namenjen za snabdevanje zemalja južne i jugoistočne Evrope, a njegovo puštanje u rad planirano je za 2019. godinu.

Ribar je kopao po smeću i pronašao jedno od NAJVEĆIH BLAGA NA SVETU, ali tu tek počinje misterija (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren deo "Balkanskog toka" između Bugarske i Turske

Izvor: RTS, 21.Okt.2019

Bugaski premijer Bojko Borisov otvorio je deo trase "Balkanskog toka", nastavka "Turskog toka" koji će proći kroz Srbiju i Mađarsku. . Bojko Borisov je izjavio da Bugarska na ovaj način štiti svoje interese, kao i interese...

Nastavak na RTS...

U Bugarskoj otvorena prva deonica Turskog toka

Izvor: B92, 21.Okt.2019

Sofija -- U Bugarskoj je otvorena prva deonica gasovoda "Turski tok", duga 11 kilometara, od granice sa Turskom do kompresorske stanice "Strandža"...Otvaranju su prisustvovali premijer Bugarske Bojko Borisov, ministar energetike Temenuška Petkova, rukovodstvo operatora "Bulgartransgaz", kao i izvođači...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.