Osveta pobunjenicima, Gulenova rodna kuća postaje javni toalet

Izvor: RTS, 27.Jul.2016, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osveta pobunjenicima, Gulenova rodna kuća postaje javni toalet

Rodna kuća Fetulaha Gulena mogla bi uskoro postati javni toalet, pišu turski mediji. Stanovnici Korudžuka to, navodno, traže, a gradonačelnik tvrdi da će slučaj razmotriti.
Vlasti turske provincije Ezurum, u kojoj se nalazi rodna kuća tamošnjeg "državnog neprijatelja broj 1" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fetulaha Gulena najavile su da će razmotriti zahtev da se Gulenova rodna kuća pretvori u javni toalet.

Prvi čovek te provincije, Mehmet Serkan je lokalnim medijima potvrdio da se o ovoj inicijativi raspravlja, "posle snažne poruke naroda koji je takvu želju izrazio".
Serkan je objasnio da je inicijativa usko povezana sa čitavim nizom pravnih problema, pošto je kuću moguće pretvoriti u toalet tek posle eksproprijacije.
Pre pokretanja inicijative da se kuća pretvori u toalet, stanovnici Gulenovog rodnog sela pokušali su da zapale kuću, ali su samo oštetili vrata. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PONIŽENJE: Gulenova rodna kuća biće javni klozet

Izvor: Mondo, 27.Jul.2016

Rodna kuća imama Fetulaha Gulena koji živi u SAD i kojeg turske vlasti optužuju da stoji iza pokušaja puča biće pretvorena u javni toalet, preneli su lokalni mediji...Foto: AP Photo/Selahattin Sevi, File Fetulah Gulen, imam koga Erdogan optužuje da je inspirator neuspelog vojnog puča...Gulen...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.