Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jul.2016, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski pučisti služili na Kosovu i u Bosni

ANKARA - Oficiri koji su služili u turskom bataljonu u sastavu NATO-a i specijalnoj misiji EU na Kosovu umješani su u pokušaj vojnog puča u Turskoj, saopštio je turski činovnik.

Ova činjenica navodi na određena razmišljanja, piše Anadolija, pozivajući se na turskog činovnika koji je dugo vremena služio u južnoj srpskoj pokrajini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Po njegovom mišljenju, nije isključeno da je organizacija FETÖ, na čijem čelu se nalazi opozicioni islamski propovjednik Fetulah Gulen iskoristila Kosovo kao „rehabilitacioni centar“.

„Činjenica da je jedan broj vojnih oficira — učesnika u pokušaju vojnog puča — ranije služio na Kosovu i Bosni i Hercegovini pojačava pretpostavku da je teroristička organizacija FETO slobodno djelovala u ovim zemljama", piše agencija, pozivajući se na turskog činovnika.

Kosovo i Albanija su zemlje koje ne mogu ništa da rade što se kosi sa spoljnom politikom SAD, a uzimajući u obzir podršku koju Vašington pruža FETÖ, navedene zemlje su dobra odskočna daska za terorističke organizacije“, navodi se u saopštenju.

U Turskoj je u noći 16. jula pokušan vojni puč, a tom prilikom 290 ljudi je ubijeno.

Turske vlasti su ubrzo uspjele da preuzmu kontrolu nad zemljom, a dosad je uhapšeno više od 13.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Turski pučisti služili na Kosovu i u BiH?

Izvor: OkRadio.rs, 27.Jul.2016

Oficiri koji su služili u turskom bataljonu u sastavu NATO i specijalnoj misiji EU na Kosovu umešani su u pokušaj puča u Turskoj, saopštio je turski činovnik. Ova činjenica navodi na određena razmišljanja, piše Anadolija, pozivajući se na turskog činovnika koji je dugo vremena služio...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.