Održana 49. sednica Opštinskog veća, dolazi turska fabrika trikotaže

Izvor: Aleksinac.net, 08.Jan.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana 49. sednica Opštinskog veća, dolazi turska fabrika trikotaže

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 49. sednica Opštinskog veća opštine Aleksinac. Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik opštine, a na dnevnom redu našlo se 11 tačaka.

Najpre je usvojen Predlog zaključka o pokretanju postupka za izradu elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini Opštine. Radi se o prodaji opštinskog zemljišta u industrijskoj zoni „Kukiš” kompaniji „Ugur Balkuv” iz Istanbula.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << />
Kako piše portal Alpres Čedomir Rakić je obrazložio da ova turska kompanija planira izgradnju fabrike trikotaže na površini od oko 4.000 kvadratnih metara i zahvaljujući ovoj investiciji zaposliće se najmanje 225 radnika. Uredbom Vlade Republike Srbije propisano je da za projekte lokalnog ekonomskog razvoja, cena zemljišta bude manja od tržišne. Početak izgradnje fabrike u koju će turski investitor uložiti 4 miliona evra bez ikakvih potraživanja od države, planira se u roku od šest meseci od zaključenja ugovora.

Usvojen je i Predlog pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i Pravobranilaštvu opštine Aleksinac.

Aleksinački većnici usvojili su i Nacrt odluke o pripajanju ustanove Zavičajni muzej ustanovi Centar za kulturu i umetnost Aleksinac.

Zatim su usvojeni i predlozi rešenja o davanju saglasnosti za finansiranje radnika Centra za socijalni rad opštine Aleksinac.

Usvojen je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP za puteve i stambeno-komunalnu delatnost o usvajanju cenovnika na redovnom održavanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije na ulicama u Aleksincu i opštinskim putevima.

Ostale 2 tačke dnevnog reda odnosile su se na zaključenje vansudskih poravnanja sa građanima opštine Aleksinac usled ujeda pasa, a iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 56 hiljada dinara za ovu namenu.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.