Nova avio linija za Istanbul

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2017, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova avio linija za Istanbul

Na beogradski aerodrom popodne je sleteo prvi avion turske kompanije Atlas global, koja će imati svakodnevne letove do Istanbula.

Avion, koji je po sletanju prošao tradicionalni svečani doček vodenim topovima, kao i putnike koji su došli, dočekali su ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić i turski ambasador u Beogradu Tanžu Biglik.

Ljajić je poželeo Atlas Globalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << puno poslovnog uspeha i dobru saradnju sa Er Srbijom, sa kojim imaju komercijalni ugovor, i iskazao nadu da će nova linija doprineti unapređenju odnosa dve zemlje, a svakako će koristiti i firmama i građanima Srbije i Turske.

Ovo je pokazatelj dobrih ekonomskih odnosa dve zemlje i rasta turista, posebno turskih, koji dolaze u Srbiju, a prošle godine bilo ih je 83.000 i ostvarili su 140.000 noćenja, ocenio je Ljajić.

Nadam se da će se taj trend nastaviti i da će se broj turista i turskih ulaganja u srpsku privredu znatno uvećati, rekao je on.

Govoreći o unapređenju ekonomskih odnosa, Ljajić je istakao da je prošle godine registrovano 136 novih turskih kompanija u Srbiji, više nego pet ranijih godina zajedno, a od početka ove godine još 23.

Velike su mogućnosti koje stoje pred nama u narednom periodu, konstatovao je on.

Ambasador Biglik je naglasio da Turska i Srbija imaju vrlo dobre političke odnose i ocenio da se i ekonomski poboljšavaju, jer se svakog dana javljaju turski investitori koji žele da ulažu u Srbiju.

On je rekao da se očekuje povećanje broja turskih turista u Srbiji u ovoj godini, i da je želja da se ima i let iz Istanbula za Niš.

Ljajić, Biglik i predstavnici Atlas globala su, pred presecanja vrpce kojom su ozvaničili dolazak prvog leta te kompnije, zajednički isekli i tortu, kojom su počastili novinare.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska kompanija Atlas Global uvela svakodnevne letove Beograd-Istanbul

Izvor: Beta, 15.Mar.2017

Prvi avion turske kompanije Atlas Global, na svakodnevnoj liniji Beograd-Istanbul, sleteo je večeras na beogradski Aerodrom "Nikola Tesla".Avion je oko 18 sati dočekan pozdravom vodenih topova, a predstavnike turske kompanije su dočekali ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.