15. mart  2017. 20.11  | Izvor: FoNet

Nova avio linija za Istanbul

BEOGRAD -

Na beogradski aerodrom popodne je sleteo prvi avion turske kompanije Atlas global, koja će imati svakodnevne letove do Istanbula.

Avion, koji je po sletanju prošao tradicionalni svečani doček vodenim topovima, kao i putnike koji su došli, dočekali su ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić i turski ambasador u Beogradu Tanžu Biglik.

Ljajić je poželeo Atlas Globalu puno poslovnog uspeha i dobru saradnju sa Er Srbijom, sa kojim imaju komercijalni ugovor, i iskazao nadu da će nova linija doprineti unapređenju odnosa dve zemlje, a svakako će koristiti i firmama i građanima Srbije i Turske.

Ovo je pokazatelj dobrih ekonomskih odnosa dve zemlje i rasta turista, posebno turskih, koji dolaze u Srbiju, a prošle godine bilo ih je 83.000 i ostvarili su 140.000 noćenja, ocenio je Ljajić.

Nadam se da će se taj trend nastaviti i da će se broj turista i turskih ulaganja u srpsku privredu znatno uvećati, rekao je on.

Govoreći o unapređenju ekonomskih odnosa, Ljajić je istakao da je prošle godine registrovano 136 novih turskih kompanija u Srbiji, više nego pet ranijih godina zajedno, a od početka ove godine još 23.

Velike su mogućnosti koje stoje pred nama u narednom periodu, konstatovao je on.

Ambasador Biglik je naglasio da Turska i Srbija imaju vrlo dobre političke odnose i ocenio da se i ekonomski poboljšavaju, jer se svakog dana javljaju turski investitori koji žele da ulažu u Srbiju.

On je rekao da se očekuje povećanje broja turskih turista u Srbiji u ovoj godini, i da je želja da se ima i let iz Istanbula za Niš.

Ljajić, Biglik i predstavnici Atlas globala su, pred presecanja vrpce kojom su ozvaničili dolazak prvog leta te kompnije, zajednički isekli i tortu, kojom su počastili novinare.