Nemojte se nadati. Niko vas ne želi

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 15:31

"Nemojte se nadati. Niko vas ne želi"

Tursku ne žele da vide u Evropskoj uniji i Ankara ne bi trebalo da ima iluzija tim povodom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Tursku niko ne želi da vidi u Evropi, tu imam u vidu Evropljane. Naši turski partneri verovatno ne bi trebalo da svet posmatraju kroz ružičaste naočare", rekao je on.

"Turska je članica Severnoatlantske alijanse, Turska ima svoje obaveze, Turska je posvećena svojim obavezama. To za nas nikada nije bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tajna i u tom pogledu nikada nismo imali iluzije", istakao je portparol Kremlja. Međutim, Peskov je primetio da je odluka o Švedskoj i NATO-u samo "jedan deo priče". "Drugi deo priče su naši odnosi. Da, imamo nesuglasice, takođe ih ne krijemo, ali postoji i onaj deo naših odnosa koji apsolutno odgovara interesima naše dve zemlje, koji su za nas prilično važni i važno za samu tursku stranu“, naglasio je on. Portparol Kremlja je komentarišući saradnju Rusije i Turske podsetio da nesuglasice postoje, ali da postoji i deo odnosa koji odgovara interesima obe zemlje, kao i da Moskva namerava da razvija dijalog.

"Zato ću još jednom ponoviti, bez obzira na sve poznate nesuglasice, mi nameravamo da razvijamo dijalog i naše odnose sa Turskom tamo gde je to korisno za nas i za njih", zaključio je Peskov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"TURSKU NIKO NE ŽELI U EVROPI" Kremlj poručio: "Ne posmatrajte svet kroz ružičaste naočare"

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023

Tursku ne žele da vide u Evropskoj uniji i Ankara ne bi trebalo da ima iluzija tim povodom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov...- Tursku niko ne želi da vidi u Evropi, tu imam u vidu Evropljane. Naši turski partneri verovatno ne bi trebalo da svet posmatraju kroz ružičaste naočare - rekao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.