TURSKU NIKO NE ŽELI U EVROPI Kremlj poručio: Ne posmatrajte svet kroz ružičaste naočare

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 15:49

"TURSKU NIKO NE ŽELI U EVROPI" Kremlj poručio: "Ne posmatrajte svet kroz ružičaste naočare"

Tursku ne žele da vide u Evropskoj uniji i Ankara ne bi trebalo da ima iluzija tim povodom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Tursku niko ne želi da vidi u Evropi, tu imam u vidu Evropljane. Naši turski partneri verovatno ne bi trebalo da svet posmatraju kroz ružičaste naočare - rekao je on.

- Turska je članica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Severnoatlantske alijanse, Turska ima svoje obaveze, Turska je posvećena svojim obavezama. To za nas nikada nije bila tajna i u tom pogledu nikada nismo imali iluzije - istakao je portparol Kremlja.

Međutim, Peskov je primetio da je odluka o Švedskoj i NATO-u samo "jedan deo priče".

Portparol Kremlja je komentarišući saradnju Rusije i Turske podsetio da nesuglasice postoje, ali da postoji i deo odnosa koji odgovara interesima obe zemlje, kao i da Moskva namerava da razvija dijalog.

- Zato ću još jednom ponoviti, bez obzira na sve poznate nesuglasice, mi nameravamo da razvijamo dijalog i naše odnose sa Turskom tamo gde je to korisno za nas i za njih - zaključio je Peskov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.