Nema vraćanja para od aranžmana u Turskoj

Izvor: Večernje novosti, 19.Jul.2016, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema vraćanja para od aranžmana u Turskoj

Uprkos haosu zbog pokušaja državnog udara, Vlada Srbije neće zvanično zabraniti odlazak naših turista u turska letovališta TURISTI koji su uplatili aranžmane za Tursku neće moći da dobiju novac nazad ukoliko odustanu od putovanja. Uz to, država neće zvanično zabraniti odlazak srpskim turistima u ovu zemlju. Kako su se usaglasili predstavnici turističkih agencija i Ministarstva turizma, ne postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nijedan razlog da se ne dozvoli našim građima da putuju u Tursku. - Vlada Srbije nije donela odluku o zabrani putovanja u Tursku i koliko znam, neće to ni da učini - kaže Renata Pindžo, pomoćnik ministra turizma. - Sastanku su prisustvovali predstavnici sektora turizma, zaštite potrošača, kao i ljudi iz turističkih agencija koji su i organizatori putovanja. U ovom trenutku nije došlo do prekida čarter-letova i letnja sezona u antalijskoj regiji se nesmetano odvija. Tamo nema problema, a agencije imaju svoje predstavnike. Većina agencija rešila je problem otkazivanja, ili drugom destinacijom ili pomeranjem rokova putovanja. Nadamo se samo da neće doći do pogoršanja situacije. Kako je rekao predsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Milan Lainović, učesnici sastanka su se složili da sezona treba da se nastavi i da nema prepreka da turisti letuju u Turskoj. Da bi putnici mogli zakonski da dobiju novac nazad, Vlada Srbije morala bi zvanično da donese odluku o zabrani odlaska u Tursku ili da oni proglase vanredno stanje. - Na destinacijama nema problema i putnici mogu da se osećaju bezbedno - rekao je Lainović. - Agencije imaju samo pet do sedam odsto otkazivanja, a u ovoj sezoni je prodato između pet i sedam hiljada aranžmana. Do polovine avgusta termini su rasprodati. Kako zabrane ne postoje, putnici sami odlučuju da li će otići na uplaćeno letovanje ili ne. KAZNA PO ZAKONU TURISTIČKA inspekcija potvrdila je "Novostima" da novosadska porodica Miković nije otišla na letovanje u Egipat, iako su uplatili celokupan iznos, zbog propusta turističke agencije "Go travel" u Novom Sadu. Njima su samo dan pred put poslali SMS poruku da im je put otkazan. - Prema prikupljenim dokazima propust je nastao zbog toga što je turistička agencija "Go travel", kao subagent, prodala aranžman organizatora putovanja agencije "1 A travel" a da nije imala potvrdu o rezervaciji - kažu u republičkoj turističkoj inspekciji. - U kontroli ove agencije nisu utvrđene druge činjenice i turistička inspekcija će preduzeti zakonom propisane mere protiv turističke agencije "Go travel".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Ko se ne plaši može na letovanje u Tursku"

Izvor: RTS, 20.Jul.2016, 09:08

Ko sme, može u Tursku na letovanje. Nema, naime, razloga da se srpskim turistima zabrane putovanja u Tursku, zaključak je sa sastanka predstavnika turističkih agencija i resornog Ministarstva. . Od pokušaja državnog udara...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.