Nećemo da odustanemo od S-400

Izvor: B92, 15.Nov.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nećemo da odustanemo od S-400"

Ankara -- Turska se neće povući iz kupovine ruskog protivraketnog sistema S-400.

Ovo je potvrdio viši pomoćnik predsednika Erdogana Ibrahim Kalin, najavivši i dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u januaru.

Turski i američki predsednici Redžep Tajip Erdogan i Donald Tramp razgovarali su u sredu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vašingtonu kako bi prevladali sve veće razlike izmedju dva NATO saveznika, posebno posle pretnji sankcijama zbog turske kupovine S-400 i politike prema Siriji.

Vašington kaže da S-400 predstavlja pretnju njihovim avionima F-35 i obustavili su učešće Turske u tom programu prodaje lovačkih aviona, prenosi Rojters.

Ibrahim Kalin je rekao i da ruski predsednik Vladimir Putin planira posetu Turskoj u prvoj nedelji januara, a da će teme razgovora biti energetska pitanja, uključujući gasovod Turski toka, kao i detalji sporazuma Ankare i Moskve o povlačenju kurdske milicije u pograničnom delu sa Sirijom.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska: Počela procena uticaja ruskog S-400 na američki F-35

Izvor: 011vodič.com, 15.Nov.2019

Ankara i Vašington pristupili su proceni potencijalnog uticaja ruskih sistema protivvazdušne odbrane S-400 na najnovije američke lovce F-35, izjavio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.. . „Danas smo počeli da radimo na stvaranju mehanizma za uticaj S-400 na F-35. Proces će se odvijati...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.