NISU POSLUŠALI ERDOGANOVO UPOZORENJE: Izrael pokušao da ŠPIJUNIRA Tursku, policija izvršila MASOVNO hapšenje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2024, 12:55

NISU POSLUŠALI ERDOGANOVO UPOZORENJE: Izrael pokušao da ŠPIJUNIRA Tursku, policija izvršila MASOVNO hapšenje (VIDEO)

Traga se za još osumnjičenih

Turske vlasti privele su 33 osobe osumnjičene da su vršile poslove špijunaže za izraelsku obaveštajnu službu Mosad, prenela je danas državna novinska agencija Anadolija, dodajući da policija traga za još 13 osoba.

Policija je, navodi agencija, izvršila istovremene racije na 57 lokacija u osam provincija u okviru istrage koju je pokrenuo antiteroristički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biro Kancelarije istanbulskog tužioca, prenosi Rojters.

Veruje se, prenosi Anadolija, bez navođenja izvora, da su osumnjičeni imali za cilj da identifikuju, nadgledaju, napadnu i kidnapuju strane državljane koji žive u Turskoj kao deo međunarodne špijunske operacije.

İşte Erdoğan'ın sözleri sonrası düğmeye basılan 'Mossad' operasyonu...

33 gözaltı, 13 ajan aranıyor

— Odatv (@odatv) January 2, 2024

Podsećamo, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan prethodno je upozorio Tel Aviv protiv sprovođenja bilo kakvih operacija na teritoriji te države jer to može imati "ozbiljne posledice".

- Ako se usude na takav korak protiv Turske, platiće toliku cenu da više neće moći da stanu na noge. Oni koji to pokušavaju treba da zapamte da posledice mogu biti ekstremno ozbiljne. Svi na svetu znaju kakav je napredak Turska ostvarila u pogledu bezbednosti. Nismo država koja je osnovana juče i niko ne treba to da zaboravi - rekao je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Turci uhvatili špijune

Izvor: B92, 02.Jan.2024

Turske vlasti privele su 33 osobe osumnjičene da su vršile poslove špijunaže za izraelsku obaveštajnu službu Mosad, prenela je državna novinska agencija Anadolu..Iz agencije dodaju da policija traga za još 13 osoba...Policija je, navodi agencija, izvršila istovremene racije na 57 lokacija u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.