NE MEŠAJTE SE, 30 GODINA STE ĆUTALI! Ergodan poslao jasnu poruku VELESILAMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 19:34

NE MEŠAJTE SE, 30 GODINA STE ĆUTALI! Ergodan poslao jasnu poruku VELESILAMA!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan usprotivio se mešanju Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i Francuske u sukob oko Nagorno-Karabaha, nakon što su lideri te tri zemlje pozvali Jermeniju i Azerbejdžan na nastavak pregovora

- S obzirom na to da su SAD, Rusija i Francuska zanemarivali ovaj problem skoro 30 godina, nije prihvatljivo da učestvuju u naporima da se postigne prekid vatre - rekao je Erdogan. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Istakao je da se trajno primirje može postići samo ako se "jermenski okupatori" povuku iz Nagorno-Karabaha.

Predsednici SAD, Rusije i Francuske Donald Tramp, Vladimir Putin i Emanuel Makron pozvali su danas Jermeniju i Azerbejdžan da nastave razgovore o sukobu u regionu Nagorno Karabah bez preduslova.

- Pozivamo lidere jermenije i Azerbejdžana da nastave pregovore bez preduslova, u dobrom duhu i pod pokroviteljstvom kopredsedavajućih grupa OEBS-a iz Minska - naveli su u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Erdogan se protivi miješanju velikih sila u sukob oko Nagorno-Karabaha

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2020

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan usprotivio se miješanju Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i Francuske u sukob oko Nagorno-Karabaha.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.