Izvor: RTS, 01.Okt.2020, 01:07

Savet bezbednosti UN oštro osudio upotrebu sile oko Nagorno-Karabaha

Savet bezbednosti Ujedinjenih Nacija saopštio je da je zabrinut zbog sukoba koji su izbili oko Nagorno-Karabaha, koji prete da prerastu u sveopšti rat između Jermenije i Azerbejdžana, i oštro osudio upotrebu sile.
Nakon sastanka iza zatvorenih vrata, 15 članica Saveta bezbednosti UN izrazilo je zabrinutost zbog izveštaja o velikim vojnim akcijama duž kontaktne linije u žoni sukoba u Nagorno-Karabahu, prenosi Rojters.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Saveta bezbednosti navodi se da su njegova članice podržale poziv generalnog sekretara UN zaraćenim stranama da pod hitno obustave borbe, deeskaliraju tenzije i vrate se smislenim pregovorima bez odlaganja.
Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje, a Baku i Jerevan se međusobno optužuju za početak borbenih dejstava.
U Jermeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opšta mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Makron: Činimo sve da vratimo ranjene francuske novinare; Erdogan poručio velesilama da se ne mešaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020

Predsednici SAD, Rusije i Francuske Donald Tramp, Vladimir Putin i Emanuel Makron pozvali su danas Jermeniju i Azerbejdžan da nastave razgovore o sukobu u regionu Nagorno-Karabaha...U zajedničkom saopštenju oni su pozvali na nastavak pregovora bez preduslova, prenosi Tas s..."Pozivamo lidere Jermenije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.