Ministar koji je potopio valutu pozvao hiljade investitora

Izvor: B92, 16.Avg.2018, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar koji je "potopio" valutu pozvao hiljade investitora

Ankara -- Ministar finansija Turske Berat Albajrak rekao je danas međunarodnim investitorima na telekonferenciji da će Turska izaći iz "kursnih oscilacija" jača nego ikad

Albajrak je na telekonferenciji razgovarao sa hiljadama investitora, kako bi ih izvestio o trenutnom stanju turske ekonomije, prenosi AP.

Televizija "NTV" navodi da je Albajrak investitorima rekao da su Turske banke "zdrave i jake" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da će prioritet ostati borba protiv inflacije, uvođenje strukturnih reformi i stroga monetarna politika.

Kako navodi televizija, ministar je rekao da neće biti ograničenja na protok novca.

AP navodi da su međunarodni investitori zabrinuti zbog velkog spoljnog duga Turkse i odluke turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da centralnoj banci ne dozvoli da poveća kamate u cilju podrške valute, što stručjaci smatraju da je neophodno.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.