Milanović: Hrvatska čini sve suprotno od svojih interesa, ugledati se na Tursku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 15:44

Milanović: Hrvatska čini sve suprotno od svojih interesa, ugledati se na Tursku

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas kandidaturu Švedske i Finske za članstvo u NATO i na primeru Turske ukazao kako bi Hrvatska trebalo da brani svoje nacionalne interese.

Milanović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da Hrvatska čini sve suprotno svojim interesima.

"Videli smo, Švedska i Finska su podnele zahtev za ulazak u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO. Sastalo se Severnoatlantsko veće, ali nisu ništa odlučili, jer Turska je protiv. Zato danas NATO nije doneo nikakvu odluku", rekao je Milanović i dodao da je to poruka onima koji ne žele da vide kako se ponašaju države koje brinu o svojim interesima.

On je rekao da ne zna da li je uopšte moguće da Švedska zadovolji uslove Turske i da ako na njih pristane to, kaže, više neće biti ista država.

"Turska sigurno neće ustati od stola bez da nešto dobije. Čuli ste izjavu ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua. Rekao je da mu narod ne dozvoljava da Švedska uđe u NATO. Kako se Hrvatska ponaša u svemu tome? Potpuno suprotno", naveo je Milanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milanović na primjeru Turske ukazao kako braniti nacionalne interese

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Maj.2022

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentarisao je danas kandidaturu Švedske i Finske za članstvo u NATO i na primjeru Turske ukazao kako bi Hrvatska trebalo da brani svoje nacionalne interese.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Predsednik Hrvatske protiv ulaska Finske i Švedske u NATO

Izvor: Vostok.rs, 19.Maj.2022, 07:45

Hrvatski predsednik Zoran Milanović namerava da uputi pismo sa instrukcijama hrvatskom ambasadoru u NATO-u Mariju Nobilu da glasa protiv ulaska Finske i Švedske u alijansu dok se ne promeni izborno zakonodavstvo u BiH, piše hrvatsko izdanje N1. "Spreman sam na optužbe ako budu usledile. Već sam...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.