Mediji: Turske snage uništile sirijski sistem pancir S-1

Izvor: RTS, 29.Feb.2020, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Turske snage uništile sirijski sistem "pancir S-1"

U odmazdi za 33 ubijena turska vojnika u Idlibu, Turska je uništila i jedan protivvazdušni sistem "pancir S-1" snaga sirijskog režima, javlja "EHA njuz".
"Pancir S-1" ruske proizvodnje, koji se koristi za uništavanje različitih vazdušnih ciljeva, uništen je dronom turske vojske, navode mediji.

Radar je, kako prenosi EHA >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njuz, bio aktivan tokom napada bespilotne letelice, a snimak je završio na društvenim mrežama.
Turska stanica TRT javlja da je turska vojska, osim toga, uništila i postrojenje za proizvodnju hemijskih sredstava sirijskog režima u Alepu.
U međuvremenu je stalni ruski predstavnik u UN Vasilij Nebenzja poručio da sirijska vojska "ima puno pravo da odgovori na terorističke napade na svojoj teritoriji".
"Mi ne možemo zabraniti sirijskoj vojsci da ispuni odredbe utvrđene rezolucijama Saveta bezbednosti u borbi protiv terorizma u svim njegovim vidovima, posebno na svojoj teritoriji - teritoriji suverene Sirije", dodao je Nebenzija, a prenosi Tas.
Istovremeno, američki državni sekretar Majk Pompeo poručuje da SAD pregovaraju sa Turskom i razmatraju različite mogućnosti za pružanje pomoći toj zemlji u vezi sa situacijom u sirijskoj provinciji Idlib.
"Mi smo uz našu saveznicu, članicu NATO-a, nakon bezobzirnog i drskog napada na turske snage u Idlibu u kojem su poginula 33 vojnika", naveo je Pompeo u saopštenju, izražavajući saučešće turskoj vladi.
Rekao je da SAD najsnažnije osuđuju napad i da "režim sirijskog predsednika Asada, Rusija, Iran i Hezbolah moraju da obustave napade na Idlib", prenosi Tas.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin dogovorili su u telefonskom razgovoru da se uskoro sastanu kako bi razgovarali o nasilju u Siriji, dan nakon što su u napadu sirijskih prorežimskih snaga ubijena 33 turska vojnika.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Turske snage uništile Pancir S-1 sirijskih snaga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020

U odmazdi zbog 33 ubijena turska vojnika u Idlibu uništen je i jedan protivvazdušni sistem "pancir S-1" snaga sirijskog režima, javlja EHA Njuz..."Pancir S-1", ruske proizvodnje, koji se koristi za uništavanje različitih vazdušnih ciljeva uništen je dronom turske vojske...Radar je, kako prenosi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.