Logo marke Versace na nameštaju, osporeno carinjenje

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 03.Dec.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Logo marke Versace na nameštaju, osporeno carinjenje

Trpezarijski sto i stolice teški oko dve i po tone biće zadržani, dok se o tome da li je povređeno pravo intelektualne svojine pomenute robne marke ne izjasni nosilac prava ili njegov ovlašćeni zastupnik.

Prema važećoj proceduri, nosilac prava ima rok od 10 radnih dana da se izjasni da se ne radi o originalnoj robi i da da saglasnost za njeno uništenje.

Dešava se da se dokaže da je roba originalna, kada se carinski postupak nastavlja.

Izvor: RTS
Pogledaj vesti o: Turska,   Leskovac

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Leskovčanin naručio iz Turske "fejk" Versaće trpezariju od 40 elemenata

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Dec.2019

Carinici se svakodnevno susreću sa robom koja povređuje pravo intelektualne svojine neke zaštićene robne marke, a najčešće je reč o tekstilu, obući, ili kozmetici...Slučajeva da se originalnost nameštaja dovodi u pitanje nije bilo, sve do 1. decembra 2019. godine, kada je iz ovog razloga osporeno...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.