Lavrov je turskom kolegi poručio da je kurs za isporuku oružja Kijevu destruktivan

Izvor: Vostok.rs, 10.Jul.2023, 02:20

Lavrov je turskom kolegi poručio da je kurs za isporuku oružja Kijevu destruktivan

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je svom turskom kolegi Hakanu Fidanu da je kurs ka nastavku isporuke oružja Kijevu destruktivan, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova u nedelju posle telefonskog razgovora.
„Pažnja Ankare je skrenuta na destruktivnost kursa ka nastavku isporuke oružja kijevskom režimu. Naglašeno je da takvi koraci mogu dovesti samo do negativnih posledica“, saopštilo je ministarstvo. Povratak komandanata ukrajinskog nacionalističkog bataljona Azov (koji je u Rusiji zabranjen kao teroristička organizacija) u Ukrajinu bila je među temama telefonskih razgovora između Lavrova i Fidana. „Strane su razmenile mišljenja o regionalnoj agendi sa fokusom na nedavni razvoj oko Ukrajine, uključujući situaciju sa povratkom komandanata Azova iz Istanbula u Kijev“, saopštilo je ministarstvo. Kako je saopštilo ministarstvo, Lavrov i Fidan su ponovili važnost jačanja poverenja u odnosima između svojih zemalja. Ministri su ponovili neophodnost očuvanja i jačanja prirode odnosa između Moskve i Ankare zasnovanog na poverenju na osnovu principijelnih sporazuma između predsednika Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana“, navodi se u saopštenju. „Dotakli su se i izgledi za dalju saradnju po pitanjima koja se odnose na obezbeđivanje globalne prehrambene bezbednosti u uslovima nesposobnosti zapadnih država da preduzmu korake neophodne za sprovođenje „paketne inicijative“ generalnog sekretara Ujedinjenih nacija“, saopštilo je ministarstvo i dodalo.  Telefonski poziv inicirala je turska strana.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.