KRSTOVIĆ PROTERAN IZ NEMAČKE I PET GODINA MU ZABRANJEN ULAZAK: Ranjeni škaljarac prebačen u Tursku? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRSTOVIĆ PROTERAN IZ NEMAČKE I PET GODINA MU ZABRANJEN ULAZAK: Ranjeni škaljarac prebačen u Tursku? (VIDEO)

Podgoričanin Igor Krstović (35), koji je nedavno teško ranjen u pucnjavi u Podgorici, a koga policija povezuje sa “škaljarskim klanom” napustio je Hanover gde se nalazio na lečenju.

Krstović je osim što je proteran dobio i pet godina zabrane ulaska u Nemačku.

Krstović je helikopterom prebačen do aerodroma u Hanoveru gde je prebačen u avion hitne pomoći i oko 11 časova odleteo sa u pravcu Turske. Krstovićev advokat rekao je za nemačke medije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da mu je neprijatno što se stvorila tolika ''pompa'' oko njegovog lečenja u Hanoveru i da dobrovoljno napušta zemlju.

Krstoviću je juče uručeno rešenje o proterivanju jer njegov boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru, prema oceni nadležnih bezbednosnih organa, predstavlja pretnju javnoj bezbednosti.

Pre odluke da deportuju Krstovića nemačka javnost je danima oštro protestovala što ga tamošnja policija danonoćno čuva, tražeći da Krstović snosi troškove, a ne da teret za njegovu bezbednost padne na nemačke poreske obveznike.

Krstović je na lečenje u Hanover transportovan 7. februara, desetak dana nakon što je teško ranjen hicima iz automatskog oružja u sačekuši 28. januara u zetskom naselju Balijače. U Krstovića su dok se nalazio u svom vozilu marke ''mercedes'', zasad nepoznati napadači iz automobila u pokretu ispalili skoro tridest hitaca, nakon čega su pobegli sa lica mesta.

Zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji pre tri dana uhapšen je Dragiša Bulatović nakon što su njegovi otisci prstiju nađeni na flaši benzina kojom je zapaljen automobil ''golf 5'' iz kojeg je pucano na Krstovića. Pretpostavlja se da su napadači tačno znali kada će Krstović proći i kuda, što ukazuje da je napad planiran duže vreme i da je u istom učestvovalo više osoba.

Sat vremena posle napada policija je dobila dojavu da je u blizini Centra za prevenciju i lečenje od narkomanije na Kakarickoj gori zapaljeno vozilo ''golf 5'' bijele boje u kojem je pronađena automatska puška koja je takođe predmet veštačenja.

Policija sumnja da je pokušaj Krstovićeve likvidacije nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova. Naime, prema evidenciji policije Krstović je blizak sa ''škaljarskim klanom'' i do sada je više puta hapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo zelenašenje.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.