KARABAH NIJE KRAJ PRIČE: Jermenija ponovo u opasnosti?! Erdogan otkrio veliki turski plan

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2023, 21:33

KARABAH NIJE KRAJ PRIČE: Jermenija ponovo u opasnosti?! Erdogan otkrio veliki turski plan

Veliki san svih Turaka

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nada se brzom otvaranju Zangezurskog koridora koji će povezati Tursku sa centralnom Azijom.

- Očekujemo da što pre otvorimo Zangezurski koridor i obezbedimo neprekidnu putnu i železničku komunikaciju sa prijateljskim i bratskim Azerbejdžanom kroz Nahičevan - rekao je on na konferenciji za novinare u Ankari posle sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << turske vlade.

Pored toga, Erdogan je izrazio nadu da "Jermenija neće podleći provokacijama koje dolaze spolja".

- Želimo da naš region pretvorimo u prosperitetni basen, sprovođenjem zajedničkih projekata, uključujući i sa našim susedom Iranom - dodao je turski predsednik. Erdogan je ranije rekao da Iran ima pozitivan stav prema učešću u stvaranju transportnih ruta kroz Nagorno-Karabah.

Azerbejdžan je više puta iskazivao želju da stvori takozvani Zangezurski koridor, koji bi prolazio kroz teritoriju Sjunikske oblasti Jermenije i povezivao bi Nahičevan sa glavnim delom zemlje.

Planirano je da se tu izgradi autoput i železnička pruga. To će, između ostalog, povezati Tursku sa Nahičevanom, Azerbejdžanom i zemljama Centralne Azije preko Kaspijskog mora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Iran pozitivno gleda na stvaranje železničke rute preko regiona Karabaha — Erdogan

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2023

 . Iran ima pozitivan stav prema učešću u stvaranju transportnih ruta kroz region Nagorno-Karabaha, izjavio je turski predsednik Tajip Erdogan novinarima po povratku sa radnog putovanja u Nahičevan.. „Ako želimo da vidimo puteve mira u koridorima Zangezur i Lačin, onda treba da rešavamo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.