Gradina: Gotovo kilo zlata u čipsu, jakni i rancu putnika

Izvor: JuznaSrbija.info, 31.Mar.2023, 19:42

Gradina: Gotovo kilo zlata u čipsu, jakni i rancu putnika

Carinici su 30. marta 2023. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo kilogram zlata, vrednog skoro 45.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje, izdvojen autobus stranih registarskih oznaka, koji je saobraćao na relaciji Nemačka-Turska.

Mada su svi prisutni putnici rekli da nemaju ništa da prijave, kontrolom je kod jednog od njih, 42-godišnjeg stranog >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << državljanina, pronađeno ukupno 982 grama zlatnog nakita, lomljenog i investicionog zlata.

Zlato je pomenuti putnik pokušao da prokrijumčari tako što ga sakrio na nekoliko mesta: u pakovanje čipsa, ranac i džepove jakne koju je nosio na sebi.

Oko 700 grama zlatnog nakita, 250 grama investicionog i oko 40 grama lomljenog zlata preuzeli su zajedno sa putnikom u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.