Gasi se glavni međunarodni aerodrom u Turskoj

Izvor: B92, 05.Apr.2019, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasi se glavni međunarodni aerodrom u Turskoj

Istanbul -- Glavni međunarodni aerodrom u Turskoj, u Istanbulu, zatvara se i preseljava u novu bazu.

Preseljenje Međunarodnog aerodroma Ataturk na Istanbulski aerodrom na obalama Crnog mora pod nazivom "Veliki pokret" počelo je rano u petak i očekuje se da će biti završeno u subotu, preneo je AP.

Bilal Eksi, izvršni direktor vodeće kompanije Turkiš erlajns, izjavio je da 686 poluprikolica i stotine drugih vozila prevoze opremu noću i da su avioni počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da lete do novog aerodroma.

Aerodrom Istanbul otvoren je delimično u oktobru i godišnje će opsluživati 90 miliona putnika. On nastoji da bude najveći na svetu kada bude potpuno završen za 10 godina.

Aerodrom Ataturk, koji je rangiran kao 17. najprometniji na svetu 2018. godine, obustaviće komercijalne operacije u subotu u 02:00 ujutru po lokalnom vremenu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.