Poslednji dani za aerodrom Ataturk

Izvor: RTS, 05.Apr.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji dani za aerodrom "Ataturk"

Glavni međunarodni aerodrom u Turskoj, u Istanbulu se zatvara i seli u novu bazu.
Preseljenje Međunarodnog aerodroma "Ataturk" na Istanbulski aerodrom na obalama Crnog mora pod nazivom "Veliki pokret" počelo je rano jutros i očekuje se da će biti završeno u subotu, preneo je AP.

Bilal Eksi, izvršni direktor vodeće kompanije "Turkiš >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << erlajns", izjavio je da 686 poluprikolica i stotine drugih vozila prevoze opremu noću i da su avioni počeli da lete do novog aerodroma.
Aerodrom "Istanbul" otvoren je delimično u oktobru i godišnje će opsluživati 90 miliona putnika.
On nastoji da bude najveći na svetu kada bude potpuno završen za 10 godina.
Aerodrom "Ataturk", koji je rangiran kao 17. najprometniji na svetu 2018. godine, obustaviće komercijalne operacije u subotu u 02.00 ujutru po lokalnom vremenu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedan od NAJPROMETNIJIH aerodroma na svetu OBUSTAVLJA komercijalne operacije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2019

Glavni međunarodni aerodrom u Turskoj, u Istanbulu se zatvara i preseljava u novu bazu...Preseljenje Međunarodnog aerodroma Ataturk na Istanbulski aerodrom na obalama Crnog mora pod nazivom "Veliki pokret" počelo je rano jutros i očekuje se da će biti završeno u subotu...Bilal Eksi, izvršni direktor...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.