Finska poručila Erdoganu: Nismo o tome

Izvor: B92, 01.Jul.2022, 19:08

Finska poručila Erdoganu: Nismo o tome

Helsinki -- Finska i Turska nisu razgovarale o izručenju konkretnih pojedinaca ili grupa na samitu NATO-a u Madridu, izjavio finski ministar spoljnih poslova.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan istakao je juče da Finska i Švedska moraju da održe obećanja o izručenjima koja su data tokom pregovora.

U suprotnom, kako je rekao Erdogan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turski parlament neće ratifikovati sporazum o članstvu tih nordijskih zemalja u NATO-u, prenosi Rojters.

Erdogan je na samitu NATO u Madridu izjavio da dve nordijske zemlje što pre moraju da sprovedu zakonodavne reforme koje će im omogućiti izručenje 73 terorista, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.