Erdogan zatvorio temu jednom i zauvek: Nikad više MMF

Izvor: B92, 08.Okt.2018, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan zatvorio temu jednom i zauvek: Nikad više MMF

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Turska više nema nameru da uzima kredite od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

"Današnjoj Turskoj nisu potrebne pozajmice ili tehnička podrška MMF-a", rekao je Erdogan, prenosi Tass pozivajući se na tursku agenciju Anadolija.

Kako je dodao, tema uzimanja kredita od MMF-a "zatvorena je jednom i zauvek".

Turska je poslednja dugovanja prema MMF izmirila 2013. godine, a nove diskusije na tu temu pokrenute su nakom pada domaće valute - turske lire, u avgustu zbog napetosti u odnosima sa SAD, nakon što je Vašingtin podigao carine na uvoz čelika i aluminijuma iz Turske.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan: Nikad više kredit od MMF-a

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2018

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Turska više nema nameru da uzima kredite od Međunarodnog monetarnog fonda..."Današnjoj Turskoj nisu potrebne pozajmice ili tehnička podrška MMF-a", rekao je Erdogan...Kako je dodao, tema uzimanja kredita od MMF-a "zatvorena je jednom i zauvek"...Turska...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.