Izvor: Piplmetar.rs, 08.Maj.2024, 13:30

Francuski složenac od kuvanih jaja i krompira

Ako ne znate kako da iskoristite preostala jaja od Uskrsa, odlična ideja je francuski složenac od jaja i krompira
Francuska kuhinja je jedna od najpoznatijih na svetu, a ovaj složenac je blago prilagođen našem podneblju. Jednostavno jelo, za koje sve sastojke imate kod kuće, a koje ima izvanredan ukus.
Ako želite da postignete najbolji mogući ukus, koristite za složenac dimljene svinjske kobasice, po  mogućstvu domaće.
6 kašika ulja
1 srednji luk
4 kobasice
6 većih krompira
150 ml belog suvog vina
250 ml pavlake za kuvanje
soli i bibera po ukusu
250 gr iseckanog sira
2,3 grančice peršunovog lista (ili majčine dušice)
Priprema francuskog...
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.