Erdogan imenovao bivšeg premijera za kandidata za gradonačelnika Istanbula

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Dec.2018, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan imenovao bivšeg premijera za kandidata za gradonačelnika Istanbula

Turski predsednik Redžep Taip Erdogan imenovao je danas bivšeg premijera Binalija Jildirima za kandidata za gradonačelnika Istanbula, a ti izbori su predviđeni naredne godine.

Erdogan je rekao da će Jildirim biti kandidat vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) na predstojećim gradskim izborima.

Sam Erdogan je bio gradonačelnik Istanbula >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pre nego što je 2001. godine osnovao stranku.

Jildirim je trenutno predsednik parlamenta. Bio je premijer od 2016. do 2018. godine a pre toga ministar saobraćaja u Erdoganovoj vladi.

Ustavna reforma u Turskoj iz 2017. godine ukinula je mesto premijera u zemlji gde je stupio na snagu predsednički sistem vladanja prema kojem Erdogan ima proširena ovlašćenja.

Glavni protivnik Jildirimu na izborima za gradonačelnika Istanbula 31. marta će bi Ekrem Imamoglu iz opozicione Republikanske narodne stranke (ĆP).

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Bivši premijer imenovan za kandidata za gradonačelnika

Izvor: B92, 29.Dec.2018

Turski predsednik Redžep Taip Erdogan imenovao je bivšeg premijera Binalija Jildirima za kandidata za gradonačelnika Istanbula...Izbori za gradonačelnika su predviđeni naredne godine...Erdogan je rekao da će Jildirim biti kandidat vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) na predstojećim gradskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.