Erdogan ima poruku za velike sile

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 19:12

Erdogan ima poruku za velike sile

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan usprotivio se mešanju Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i Francuske u sukob oko Nagorno-Karabaha.

I to nakon što su lideri te tri zemlje pozvali Jermeniju i Azerbejdžan na nastavak pregovora.

"S obzirom na to da su SAD, Rusija i Francuska zanemarivali ovaj problem skoro 30 godina, nije prihvatljivo da učestvuju u naporima da se postigne prekid vatre”, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Erdogan.

Istakao je da se trajno primirje može postići samo ako se "jermenski okupatori" povuku iz Nagorno-Karabaha, prenosi Rojters.

Predsednici SAD, Rusije i Francuske Donald Tramp, Vladimir Putin i Emanuel Makron pozvali su danas Jermeniju i Azerbejdžan da nastave razgovore o sukobu u regionu Nagorno Karabah bez preduslova.

"Pozivamo lidere jermenije i Azerbejdžana da nastave pregovore bez preduslova, u dobrom duhu i pod pokroviteljstvom kopredsedavajućih grupa OEBS-a iz Minska", naveli su u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lideri pozvali Jermeniju i Azerbejdžan na prekid skukoba

Izvor: Danas, 01.Okt.2020

Lideri Francuske, Rusije i Sjedinjenih Američkih Država pozvali su danas Jermeniju i Azerbejdžan da obustave ratne sukobe oko teritorije Nagorno Karabaha, prenosi portal Politiko.

Nastavak na Danas...

"ZANEMARIVALI STE OVAJ PROBLEM 30 GODINA" Erdogan: Velesile da se NE MEŠAJU u sukob oko Nagorno-Karabaha

Izvor: Blic, 01.Okt.2020

Turski perdsednik Redžep Tajip Erdogan usprotivio se mešanju Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i Francuske u sukob oko Nagorno-Karabaha, nakon što su lideri te tri zemlje pozvali Jermeniju i Azerbejdžan na nastavak pregovora

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.