Izvor: RTS, 23.Okt.2020, 14:42

Erdogan: Testirali smo S-400, zamerke SAD "nisu važne"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan potvrdio je da je Ankara testirala sistem protivvazduhoplovne odbrane S-400 koji je kupila od Rusije, navodeći da za to neće tražiti dozvolu Sjedinjenih Američkih Država.
Erdogan je rekao da zamerke SAD o tom pitanju "nisu važne", naveo je Rojters.

Kako su prenele RIA novosti, turske oružane snage testirale su S-400 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na severu zemlje, u blizini grada Sinop, od 13. do 17. oktobra, što je izazvalo ljutitu reakciju Vašingtona.
Vašington je ocenio da kupovina sistema S-400 od Rusije predstavlja pretnju odbrani NATO i zapretio Ankari sankcijama.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan kaže da je Turska testirala ruske S-400, odbacuje prigovore SAD

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2020

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan potvrdio je u petak da je Turska testirala protuzračne odbrambene sisteme S-400 koje je kupila od Rusije i rekao da američki prigovori po tom pitanju nisu važni, prenosi Reuters. Washington kaže da kupovinom ruskog sistema Ankara ugrožava odbranu NATO-a i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Erdogan potvrdio da je Turska testirala ruski PVO sistem S-400, uprkos osudi SAD

Izvor: Danas, 23.Okt.2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan potvrdio je danas da je Turska testirala svoj sistem protivraketne odbrane S-400 ruske proizvodnje, uprkos osudi Sjedinjenih američkih Država.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.