Erdogan: Ništa nas neće zaustaviti da ne održimo Haftaru zasluženu lekciju, ako ne prestane sa napadima

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2020, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Ništa nas neće zaustaviti da ne održimo Haftaru zasluženu lekciju, ako ne prestane sa napadima

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da Ankara namerava da "održi lekciju" komandantu Libijske nacionalne armije Halifi Haftaru, ukoliko on ne prestane sa vojnim aktivnostima.
„Ništa nas neće zaustaviti da ne održimo Haftaru zasluženu lekciju, ako ne prestane sa napadima“, rekao je Erdogan. Prema rečima Erdogana, pregovori o Libiji, koji su održani u Moskvi, bili su produktivni, uprkos tome što Haftar nije pristao da potpiše sporazum o primirju. „Prvo je Haftar rekao ’da‘, a zatim ’ne‘, i, nažalost, on je pobegao iz Moskve, ne potpisavši (sporazum). Naše kolege su potpisale, mi smo svoj deo ispunili, a ostalo je na gospodinu Putinu“, rekao je Erdogan. On je istakao da je, bez obzira na to, spreman da učestvuje na konferenciji o Libiji u Berlinu 19. novembra.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.