ERDOGAN O POJASU GAZE: Turska je spremna da spreči dalje krvoproliće

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2023, 01:04

ERDOGAN O POJASU GAZE: "Turska je spremna da spreči dalje krvoproliće"

Turski predsednik je ponovo optužio Zapad

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio jeda je Turska spremna da preuzme odgovornost da spreči dalje krvoproliće i razaranja Pojasu Gaze.

- Turska je spremna da preuzme odgovornost za sprečavanje daljeg krvoprolića, razaranja i suza. Danas shvatamo da međunarodne organizacije odgovorne za obezbeđivanje globalnog mira i bezbednosti nemaju sposobnost za rešavanje problema - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Erdogan.

On je upozorio da nevini ljudi plaćaju za trajni mir, a ne, kako je naveo, "zapadnjaci koji dolivaju ulje na vatru", prenosi agencija Anadolija.

- Više od 70 predstavnika medija je stradalo u Gazi. Gde je svet, gde su poznate svetske medijske organizacije? Zašto ne govore? Globalni medijski karteli pokušavaju da previde brutalnost u Gazi i legitimišu masakr novinara pod izgovorom borbe protiv Hamasa - dodao je on.

Prema njegovim rečima, novinari u Gazi se ubijaju svaki dan, ali nijedna od institucija koje govore o slobodi štampe godinama, nisu se oglasile.

- Izrael, koji nije mogao da slomi odlučnost naroda Gaze da se odupre uprkos svom varvarstvu, takođe gubi propagandni rat u medijima - rekao je Erdogan.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.