Dobra saradnja Srbije i Turske tokom pandemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 16:30

Dobra saradnja Srbije i Turske tokom pandemije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador Turske Tanžu Bilgič konstatovali su danas uspešnost borbe protiv pandemije COVID-19 u obe zemlje, što je omogućilo relaksaciju ranije uvedenih restriktivnih mera.

Sagovornici su se složili da je saradnja dve zemlje tokom pandemije COVID-19 bila dobra, a Dačić je još jednom zahvalio Turskoj za upućenu medicinsku pomoć. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Bilgič je zahvalio na pomoći u repatrijaciji turskih državljana tokom pandemije.

Obostrano je ocenjeno da se normalizacijom stanja u dve države stvaraju uslovi za nastavak međusobne saradnje, uz naglasak na potrebu daljeg jačanja ekonomske saradnje.

Bilgič je obavestio da avio-kompanija Turkish Airlines od 21. juna obnavlja svoje letove za Srbiju, uz napomenu da je ulaz za državljane Srbije u Tursku slobodan, odnosno da nije potreban PCR test i da se ne primenjuju mere karantina.

Pri ulasku na teritoriju Turske sprovodiće se merenje telesne temperature, a ukoliko neko ima simptome, biće upućivan na zdravstveni pregled, a lečenje će, u slučaju obolevanja od COVID-19, biti omogućeno u turskim zdravstvenim ustanovama.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić i turski ambasador: Saradnja dve zemlje dobra, državljani Srbije mogu u Tursku

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2020

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Turske Tanžu Bilgič složili su se danas da je saradnja dve zemlje tokom pandemije koronavirusa bila dobra i da se normalizacijom stanja stvaraju uslovi za nastavak saradnje...Dačić i Bilgič su ukazali na potrebu daljeg jačanja ekonomske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.