Bogdan: Treba proći naredne dve faze, nevažno je ko će biti u polufinalu!

Izvor: MozzartSport.com, 07.Sep.2017, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdan: Treba proći naredne dve faze, nevažno je ko će biti u polufinalu!

"Voleo bih da Turska pobedi, jer imam tamo dosta prijatelja, a opet bih voleo i da Letonija pobedi zbog Davisa Bertansa"

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula)

Srbija je završila svoj posao u grupnoj fazi ovogodišnjeg Evrobasketa i sada će strpljivo čekati ishod poslednjeg okršaja u Grupi D, između Letonije i Turske. Kao što je već poznato, trijumf ekipe Ajnarsa Bagackisa šalju Srbiju na čelo tabele, dok bi pobeda domaćina ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << turnira Orlove odvela na drugu poziciju. Gde bi ih dočekali znatno teži rivali na putu do medalje, ali Bogdana Bogdanovića više zanima da ekipa uđe u bitku za odličje, nebitno je kojim putem.

„Bitno je da se prođu osmina finala i četvrtfinale, da se uđe u borbu za medalje. A sad, ko je u polufinalu, isto nam je. Slovenija je pokazala ozbiljan kvalitet, Litvanija je mnogo iskusna i očekujem da će igrati još bolje u nastavku, pošto nisu baš bili dobri u grupnoj fazi. Nisu se nešto pokazali. Opet, biće tu verovatno i nekih iznenađenja“.

Logično smo pitali - čiju pobedu više želi - Letonije ili Turske?

„Ne znam, iskreno. Voleo bih da Turska pobedi, jer imam tamo dosta prijatelja, a opet bih voleo i da Letonija pobedi zbog Davisa Bertansa“.

Bogdanović je bio taj koji je završio ovaj meč pogotkom sa distance u poslednjoj sekundi utakmice i tako stavio tačku na svoje druženje sa Ulker Arenom, gde je nastupao prethodne dve godine u dresu Fenera.

„Oproštaj od ove dvorane uz trojku. Morao sam da je ubacim“, poverio nam se Bogdanović.

Malo o utakmici protiv Belgije...

„Ušli smo ozbiljno u meč, znali smo da oni mogu da kazne našu opušteniju igru i to nismo hteli da dozvolimo. Iz nekog ranijeg iskustva, bolje smo otvorili utakmicu, brzo napravili veliku razliku i tako završili meč“.

Interesovalo nas je - kakvi su mu utisci posle ovih pet mečeva?

„Više sam zadovoljan, nego što nisam. Možemo još mnogo fda napredujemo, pre svega u kontroli napada, u pozicionom napadu generalno“.

Igrao je i više nego što smo očekivali?

„Uvek volim da igram. Eto, Stefan Jović je malo odmarao, on je opterećen na poziciji plejmejkera, pa smo njega odmorili“.

A da li ima umora posle velikih opterećenja?

„Nema“, zaključio je Bogdanović.

Srbija će sada imati dva dana slobodna, a zavisno od toga na kojem mestu završi grupnu fazu igraće verovatno ili od 13.15 (ako budemo drugi) ili 20.30.

(FOTO: Fiba.basketball)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Koliko možemo? Možemo, videćemo...

Izvor: MozzartSport.com, 08.Sep.2017, 08:21

„Jako važan faktor je savršena atmosfera u svlačionici. Samo treba da igramo ovako kako smo počeli“, ističe Boban Marjanović..(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula)..Srbija je završila prvu fazu takmičenja na ovogodišnjem Evrobasketu sa četiri pobede i porazom. Taj, jedan...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.