Bela kuća osudila napad na svadbi u Turskoj

Izvor: B92, 21.Avg.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća osudila napad na svadbi u Turskoj

Vašington -- Bela kuća je osudila napad na svadbi u Turskoj i saopštila da će potpredsednik SAD Džozef Bajden razgovarati sa zvaničnicima Turske o borbi protiv terorizma.

"Počinioci ovog varvarskog akta su cinično i kukavički kao metu napada izabrali svadbu, usmrtivši i ranivši desetine ljudi", naveo je u saopštenju portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće, prenosi Rojters.

Mnogi evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnici, takođe su putem Tvitera osudili napad, a među njima komesar EU za proširenje Johanes Han, predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc i predsednik Saveta Evrope Torbjorn Jagland.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je danas da je bombaš samoubica koji je izveo napad na svadbi u gradu Gazijantep imao između 12 i 14 godina, javila je turska televizija NTV.

On je dodao da je u napadu ranjeno 69 ljudi od kojih 17 teško, javio je Rojters.

U napadu koji se dogodio u subotu poginula je 51 osoba.

Turski predsednik je na konferenciji za novinare u Istanbulu ponovio da je za taj napad najverovatnije odgovorna Islamska država, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.