ABC Njuz snimak iz streljane u Kentakiju plasirao kao napad Turske u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABC Njuz snimak iz streljane u Kentakiju plasirao kao napad Turske u Siriji

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da je skandalozno objavljivanje lažnog snimka TV kanala ABC Njuz jer je taj video zapis nastao prilikom prezentacije oružja, a emitovan kao da je snimljen u operaciji "Izvor mira", javlja Anadolija.

"Veliki skandal na ABC Njuzu. Uhvaćeni su u objavljivanju strašnog lažnog snimka koji su povezali s turskim bombardovanjem u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Siriji. Prava sramota", napisao je Tramp na svom Tvitter profilu.

ABC Njuz izvinio se u ponedeljak zbog emitovanja video snimka koji navodno pokazuje nedavni napad Turske na kurdske civile u Siriji, ali zapravo je izveden u jednoj streljani u Kentakiju 2017. godine, piše američki Dejli Best.

"Snimili smo video koji je emitovan u rubrici Svetske vesti u nedelju i Dobro jutro Amerika jutros (ponedeljak). Činilo se da je lokacija snimanja na sirijskoj granici, odmah nakon što su postavljena pitanja u vezi s njenom tačnošću. ABC Njuz žali zbog greške, napisala je ta TV na svom Tviter profilu.

U nedeljnoj emisiji Svetskih vesti večeras, voditelj Tom Lamas i strani dopisnik Ijan Panel tvrdili su da je ABC Njuz dobio video o "obimu turskog napada na pogranični grad Tal Abjad" 11. oktobra.

Gizmodo je izvestio da su autentičnost videozapisa prvi doveli u pitanje desničarski korisnici Tvitera, koji su ABC emisiju poređivali s Jutjub snimcima demonstracije vojnog oružja u streljani u Kentukiju, prenose agencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.