Pens: Tramp pozvao Erdogana da prekine invaziju na Siriju

Izvor: Beta, 15.Okt.2019, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens: Tramp pozvao Erdogana da prekine invaziju na Siriju

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da "prekine invaziju" na Siriju i proglasi "trenutni prekid vatre", izjavio je potpredsednik SAD Majk Pens."Sjedinjene Države žele da Turska zaustavi invaziju, sprovede odmah primirje i započne pregovore sa kurdskim snagama u Siriji u cilju okončanja nasilja", rekao je Pens.Američki potpredsednik je rekao da će uskoro posetiti Tursku na zahtev predsednika Trampa.Prema rečima Pensa, Tramp je bio odlučan u telefonskom razgovoru sa Erdoganom koji je obećao da ne bi trebalo da dodje do "napada na grad Kobane".SAD su juče uvele ciljane sankcije trojici turskih ministara u skladu s predsedničkim dekretom Donalda Trampa kako bi se izvršio pritisak na Ankaru da prekine ofanzivu u Siriji.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAJKL PENS PORUČIO: Tramp je tražio od Erdogana da prekine napade na Siriju!

Izvor: Kurir, 15.Okt.2019

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je sa turskim kolegom Režepom Tajipom Erdoganom od kojeg je zatražio za hitan prekid vatre u Siriji, izjavio je potpredsedik SAD Majkl Pens.

Nastavak na Kurir...

Pens: Tramp pozvao Erdogana da prekine invaziju na Siriju

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2019

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da "prekine invaziju" na Siriju i proglasi "trenutni prekid vatre", izjavio je potpredsednik SAD Majk Pens..."Sjedinjene Države žele da Turska zaustavi invaziju, sprovede odmah primirje i započne pregovore sa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Trump šalje Pensa i Pompea u Tursku da zahtevaju primirje u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2019

Američki predsednik Donald Tramp najavio je večeras da će potpredsednik SAD Majk Pens i državni sekretar Malk Pompeo sutra, u sredu, otputovati za Tursku na pregovore o prekidu vatre u Siriji..."Mi zahtevamo primirje", rekao je Trump koji je u ponedeljak bezuspešno pozvao svog turskog kolegu Redžepa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.