Pens: Tramp pozvao Erdogana da prekine invaziju na Siriju

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens: Tramp pozvao Erdogana da prekine invaziju na Siriju

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da "prekine invaziju" na Siriju i proglasi "trenutni prekid vatre", izjavio je potpredsednik SAD Majk Pens.

"Sjedinjene Države žele da Turska zaustavi invaziju, sprovede odmah primirje i započne pregovore sa kurdskim snagama u Siriji u cilju okončanja nasilja", rekao je Pens.

Američki potpredsednik je rekao da će uskoro posetiti Tursku na zahtev predsednika Trampa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Prema rečima Pensa, Tramp je bio odlučan u telefonskom razgovoru sa Erdoganom koji je obećao da ne bi trebalo da dođe do "napada na grad Kobane".

SAD su juče uvele ciljane sankcije trojici turskih ministara u skladu s predsedničkim dekretom Donalda Trampa kako bi se izvršio pritisak na Ankaru da prekine ofanzivu u Siriji.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.