Izvor: Blic, 03.Dec.2021, 17:19

Obaveštajni podaci Kijeva: "Velika ruska ofanziva moguća u januaru, spremamo se i za NAJCRNJI SCENARIO"

Rusija je okupila više od 94.000 vojnika u blizini ukrajinskih granica i možda se priprema za vojnu ofanzivu velikih razmera krajem januara, izjavio je danas ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov u parlamentu, pozivajući se na obaveštajne izveštaje.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPREMNOST ZA ESKALACIJU: Ukrajina procenila koliko će Rusiji biti potrebno da ih napadne, invazija se očekuje VRLO BRZO

Izvor: Kurir, 03.Dec.2021

Rusija bi krajem januara mogla da izvede vojnu intervenciju velikih razmera u ukrajinskom regionu Donbasa, u kojoj bi moglo da bude uključeno oko 94.300 vojnika, izjavio je u petak ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov.

Nastavak na Kurir...

Ukrajinski zvaničnici upozoravaju na moguću ofanzivu Rusije, Bajden priprema plan za krizu

Izvor: VOA, 03.Dec.2021

Predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden rekao je novinarima u petak da razvija niz inicijativa koje će Rusiji otežati eskalaciju situacije na granici sa Ukrajinom, gde Moskva već nedeljama prikuplja trupe i opremu. Situacija na istočnoj granici Ukrajine izazvala je bojazan da Moskva planira...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.