Rat u najavi?: Možda nas Rusi napadnu za mesec dana

Izvor: B92, 03.Dec.2021, 18:29

Rat u najavi?: "Možda nas Rusi napadnu za mesec dana"

Rusija je u blizini granice s Ukrajinom rasporedila više od 94.000 vojnika i moguće je da će krajem januara spremiti vojnu ofenzivu velikih razmera.

To je izjavio izjavio je ukrajinski ministar obrane Oleksej Reznikov, pozivajući se na obaveštajne podatke.

Reznikov je rekao da Ukrajina neće učiniti ništa što bi moglo da izazove takav razvoj događaja, ali da se spremna da se brani ako Rusija krene u napad.

"Naše obaveštajne službe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << analiziraju sve scenarije, uključujući i onaj najgori. Dale su do znanja da postoji verovatnoća da će doći eskalacije velikih razmera od strane Rusije. Najizgledniji vremenski okvir da Rusija bude potpuno spremna za eskalaciju stanja je kraj januara", rekao je Reznikov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.