Šef mađarske diplomatije sutra u poseti Srbiji

Izvor: Press, 20.Nov.2014, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef mađarske diplomatije sutra u poseti Srbiji

Ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto boraviće danas u poseti Srbiji, tokom koje će se sastati sa srpskim državnim vrhom.
Sijarto će razgovarati s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, saopšteno je iz kabineta predsednika i iz Vlade Srbije.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Sijarto je početkom novembra, na sastanku Višegradske grupe i Zapadnog Balkana u Bratislavi, poručio da će Mađarska pojačati diplomatsko prisustvo u zemljama Zapadnog Balkana, zbog toga što je ubrzanje pristupnog procesa tih zemalja u EU od ključnog značaja za Budimpeštu.



Sijarto je rekao agenciji MTI da nema razloga za usporavanje procesa evrointegracija i da za Mađarsku stabilnost regiona predstavlja strateški interes.

On je naveo da Mađarska podržava projekat izgradnje gasovoda "Južni tok", jer smatra da će omogućiti raznovrsniji pristup energetskim izvorima.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sve bolja saradnja sa Mađarskom

Izvor: B92, 20.Nov.2014

Saradnja Srbije i Mađarske je od prošle godine značajno poboljšana, saglasili su se predsednik Srbije Tomislav Nikolić i mađarski šef diplomatije Peter Sijarto...O tome govori podatak da je tokom prošle godine ostvarena rekordna trgovinska razmena između dve zemlje...Nikolić i Sijarto su na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.