SUBNOR traži ostavku Antića zbog stavova o četnicima

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2014, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUBNOR traži ostavku Antića zbog stavova o četnicima

Republički odbor SUBNOR-a zatražio je od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da razreši dužnosti savetnika Olivera Antića zbog stavova o četničkom pokretu.

"SUBNOR traži od Vas da zbog suprotstavljanja državnoj politici razrešite dužnosti svog savetnika Antića i povučete saglasnost za njegovo imenovanje za ambasadora", navela je ta organizacija u pismu predsedniku.

Ta boračka organizacija koja neguje tekovine partizanskih pokreta Antiću zamera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "aktivnost na rehabilitaciji srpskog kvinslištva i kolaboracija sa fašističkim okupatorom".

U pismu koje je potpisao predsednik Republičkog odbora SUBNOR-a Milija Zečević savetnik predsrdnika se oštro kritikuje i zbog stava da na vojnoj paradi 16. oktobra u Beogradu treba da budu i četničke zastave. SUBNOR takvo zalaganje Antića smatra "političkom diverzijom" i pokušajem kompromitovanja obeležavanja sedam decenija od oslobađanja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Ta boračka organizacija objašnjava i da je ne interesuju "lična opterećenja Antića" ali da reaguju jer on deluje sa pozicije savetnika predsednika Srbije "čiji je punomoćnik i glasnogovornik".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.