Nikolić: Moguće demonstracije pred drugi izbori krug

Izvor: Politika, 11.Maj.2012, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Moguće demonstracije pred drugi izbori krug

KRUŠEVAC – Predsednički kandidat Srpske naredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je danas u Kruševcu da se neće smiriti dok se izborna krađa ne istraži i najavio moguće demonstracije uoči drugog kruga predsedničkih izbora 20. maja.

„Neću se smiriti dok ovo ne istražimo i ozbiljno razmišljam o tome šta ćemo da radimo na izborima 20. maja. Ozbiljno razmišljam o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da se okupimo u Beogradu jedan dan pred izbore, da pokažemo toj bandi kako mi to nećemo da trpimo, kako smo ponosniji, čestitiji, pošteniji i jači i hrabriji nego što oni misle o nama”, rekao je Nikolić meštanima Velikih Kupaca, nedaleko od Kruševca.

On je pozvao birače da urade isto što su uradili 6. maja, ukoliko odluči da ih pozove na izbore 20. maja, a ukoliko ih pozove da demonstriraju, da sami odluče šta će činiti.

„Ako bude izbora moraćete da izvedete komšije, rođake, prijatelje” Ovoga puta ćemo mi ići sa našim listićima, sedećemo na mestima na kojima se broji, da sami svoje brojke pokupimo, da svoj rezultat objavimo, tačan, a oni ako imaju neki svoj lažan ući ćemo u velike sukobe”, rekao je Nikolić.

Beta

-----------------------------------------

Nikolić očekuje od RIK da poništi izbore

KRUŠEVAC – Predsednički kandidat koalicije „Pokrenimo Srbiju” Tomislav Nikolić očekuje od Republičke izborne komisije da poništi odluku o proglašenju konačnih rezultata i velike proteste građana zbog, kako tvrdi, izbora koji su pokradeni.

„Sve sam sigurniji da u drugom krugu nikada nisam izgubio izbore. Sa ovim izbornim rezultatima upoznao sam ambasadore Rusije, SAD, kancelariju EU u Beogradu, OEBS i Savet Evrope.”, rekao je Nikolić novinarima pre razgovora sa građanima u Kruševcu.

On je najavio da će se u ponedeljak sastati i sa ambasadorkom Sjedinjenih američkih država Meri Vorlik.

Lider SNS je istakao da je uveren da su izbori pokradeni i da smatra da je softver za izborne rezultate bio unapred pripremljen.

„Ovo ne sme da se oprosti i dozvoli. Krađa izbora je kao ratni zločin. Mora se omogućiti da večito bude preispitivana” – smatra Nikolić.

Prema njegovim rečima, na sednici Predsedništva stranke trebalo bi da bude doneta odluka da se građani pozovu da izraze nezadovoljstvo i organizuju proteste.

„Videćemo da li će drugog kruga predsedničkih izbora biti. Očekujem proteste, jer je to onaj isti narod koji je protestovao 2000-te godine, iako tada, za razliku od danas, nije bilo dokaza da su izbori pokradeni.”, poručio je Nikolić.

On je više puta ukazao da je „DS pokrala izbore na svim nivoima” i u prilog tome naveo da je u Subotici u toku brojanje glasova i da se posle sedam pregledanih džakova rezultati ni u jednom ne poklapaju sa zvanično objavljenim podacima.

Nikolić je rekao da je uveren da su protiv njega uperena „sva sredstva”, što je njemu znak da je „mnogo jak”.

On nije želeo da otkrije gde su članovi SNS pronašli džak sa listićima, već je rekao da im je dojavljeno da se on nalazi „u jednom gradu u Srbiji”. Dodao je da je uveren da je cilj krađe predsedničkih izbora da se spreči da, kako je ranije obećao, pohapsi kriminalce.

Nikolić danas kampanju nastavlja razgovorom sa građanima u mestima Majdevo, Veliki kupci i potom Kraljeva.

Na pitanje šta će učiniti ukoliko se u Kraljevu sretne sa protivkandidatom Borisom Tadićem, koji će takođe danas obići taj grad, Nikolić je odgovorio da mu ovoga puta neće pružiti ruku i da mu je žao što mu je do sada svaki put čestitao na pobedi.

-----------------------------------------

RIK sutra razmatra prigovor SNS-a

BEOGRAD – Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) danas je stigao prigovor predsedničkog kandidata Srpske napredne strake (SNS) Tomislava Nikolića na regularnost izbora i biće sutra razmotren, rekao je sekretar RIK Veljko Odalović.

Odalović je za B92 rekao da SNS traži da se ponište izbori 6. maja i da prigovor u formalnom smislu zadovoljava uslove da sutra bude razmotren na sednici RIK-a.

„SNS traži da se ponište izbori na svim nivoima. U zahtevu nedostaje više podataka o tome gde, šta, odakle su listići, odakle je džak, koliko listića, koje biračko mesto”, rekao je Odalović.

On je kazao da je dobro što je SNS pokrenula krivični postupak i što će tužilaštvo i policija istražiti njihove navode jer, kako je rekao, to ne bi smelo da ostane neistraženo.

„Zakon o izboru narodnih poslanika za takvo delo predviđa sankcije, čak i kaznu zatvora”, rekao je Odalović.

Prema njegovim rečima, RIK ima zakonsku obavezu da u roku od 48 sati od prijema prigovora reši o prigovoru, nakon čega postoji mogućnost žalbe Upravom sudu.

Odalović je rekao da je optužba SNS veoma osetljivo pitanje i da će RIK učiniti sve da je proveri put izbornog materijala od biračkog odbora do RIK-a.

Beta

Tanjug

objavljeno: 11/05/2012
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Kruševac,   Evropska Unija,   Maja Nikolić,   Predsednički izbori

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić očekuje da RIK poništi izbore

Izvor: RTV Pink, 11.Maj.2012

. . . Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić očekuje od Republičke izborne komisije da poništi odluku o proglašenju konačnih rezultata i velike proteste građana zbog, kako danas tvrdi, izbora koji su pokradeni. .

Nastavak na RTV Pink...

Nikolić: Moguće demonstracije pred drugi izbori krug

Izvor: Blic, 11.Maj.2012

Kruševac - Predsednički kandidat Srpske naredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je danas u Kruševcu da se neće smiriti dok se izborna krađa ne istraži i najavio moguće demonstracije uoči drugog kruga predsedničkih izbora 20. maja. ..- Neću se smiriti dok ovo ne istražimo i ozbiljno...

Nastavak na Blic...

Nikolić preti demonstracijama pred drugi krug

Izvor: Kurir, 11.Maj.2012

Neću se smiriti dok ovo ne istražimo i ozbiljno razmišljam o tome šta ćemo da radimo na izborima 20. maja. Ozbiljno razmišljam o tome da se okupimo u Beogradu jedan dan pred izbore,rekoa je lider SNS..KRUŠEVAC - Predsednički kandidat Srpske naredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je u...

Nastavak na Kurir...

Nikolić: Moguće demonstracije uoči drugog izbornog kruga

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Maj.2012

Predsednički kandidat Srpske naredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je danas u Kruševcu da se neće smiriti dok se izborna krađa ne istraži i najavio moguće demonstracije uoči drugog kruga predsedničkih izbora 20. maja. "Ozbiljno razmišljam o tome da se okupimo u Beogradu jedan dan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nikolić: Predložiću demonstracije za sredu

Izvor: S media, 11.Maj.2012

Rat "naprednjaka" i "demokrata" oko spornih listića koje je SNS juče pokazao i dalje traje. Izgleda da se sukob zaoštrava jer Tomislav Nikolić, lider Srpske napredne stranke poručuje da postoji ozbiljna mogućnost da on i njegove pristalice izađu na ulice zbog izborne krađe...Nikolić je u Kraljevu...

Nastavak na S media...

Tadić: Demonstracijama prete strukture iz devedesetih

Izvor: Kurir, 11.Maj.2012

KRALJEVO - Predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić rekao je danas, povodom izjave svog protivkandidata Tomislava Nikolića da očekuje velike proteste zbog navodne izborne krađe, da svako ko organizuje demonstracije preuzima odgovornost za sigurnost i bezbednost ljudi. Tadić je...

Nastavak na Kurir...

Predsednički izbori u Egiptu

Izvor: NaDlanu.com, 11.Maj.2012

KAIRO, 11. maja 2012. (Beta-AP) - Egipćani koji žive u inostranstvu u petak glasaju za predsednika države, na izborima koji se smatraju prvim uistinu slobodnim u istoriji ove arapske zemlje na severu Afrike... KAIRO, 11. maja 2012. (Beta-AP) - Egipćani koji žive u inostranstvu u petak glasaju za...

Nastavak na NaDlanu.com...

"Dveri" protestovale i pozvale na bojkot drugog kruga izbora (VIDEO)

Izvor: S media, 12.Maj.2012, 09:44

Pokret "Dveri" je tokom protesta u Novom Sadu pozvao na bojkot drugog kruga predsedničkih izbora, 20. maja....."Dveri" su pozvale na "aktivan bojot" drugog kruga izbora", jer, kako je sinoć rekao poverenik "Dveri" za Novi Sad Miroslav Parović, "ako imamo neregularan prvi krug, jasno je da ćemo imati...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.