Hodžaj: Sudićemo o Nikoliću po njegovim delima

Izvor: S media, 13.Jun.2012, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj: Sudićemo o Nikoliću po njegovim delima

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj rekao je da je kosovska vlada iznenadjena izborom Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, ali da će Priština suditi o njemu na osnovu njegovih dela, a ne na osnovu reči.

U izjavi za "Juropijan vois" (European Voice) Hodžaj je odbacio svaku mogućnost podele Kosova i pozvao EU da jasno poruči Srbiji da mora da povuče "policiju i bezbednosne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << snage" sa severnog Kosova.

EU: Priznanje Kosova nije uslov za EU

EU o izjavi Nikolića: Uslovi za članstvo poznati

Stefanović: Ne postoje tajni dogovori iz Brisela

Šef kosovske diplomatije rekao je da je malo verovatno da će se bilaterlani razgovori Srbije i Kosova uz prosredovanje EU nastaviti dok ne budu primenjena dva ključna sporazuma.

"Srbija je potpisala neke sporazume proteklih meseci kako bi zaradila poene kod EU", rekao je Hodžaj, aludirajući na odluku lidera EU u martu da Srbiji odobri status kandidata za članstvo u Uniji. "Ali, bez primene tih sporazuma ne verujem da će doći do nove runde pregovora u Briselu", dodao je.

Hodžaj je pozvao EU da razradi "odgovarajući sistem" za praćenje sporazuma i njihove primene.

Hodžaj je kazao da je EU oklevala da pritiska Srbiju u vezi sa sporazumima iz straha da uoči izbora u Srbiji to ne ugrozi šanse Borisa Tadića.

Ali sada je, dodao je, došlo vreme da institucije EU i zemlje članice "jasno poruče Srbiji da mora da povuče svoju policiju i bezbednosne jedinice sa severa Kosova".

Kosovski ministar je odbacio mogućnost podele Kosova i pripajanja njegovog severnog dela Srbiji.

(Beta)

Foto: Nenad Gajić/S media
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hodžaj: Srbija da povuče policiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2012

BRISEL -..Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj je pozvao Evropsku uniju (EU) da kaže Srbiji da mora da povuče "policiju i jedinice bezbednosti" sa severa Kosova, piše Internet portal Juropean vojs, podsećajući da Vlada u Prištini tvrdi da su policijske jedinice kosovskih Srba na severu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

„Strukture MUP Srbije deluju na severu Kosova“

Izvor: Danas, 13.Jun.2012

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj rekao je da je kosovska vlada iznenađena izborom Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, ali da će suditi o njemu „na osnovu njegovih dela, a ne reči“. Hodžaj je u izjavi za briselski magazin Juropijan vojs ocenio da je malo verovatno da će...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.