D S S nas je uvredio, ali mi čekamo Koštunicu

Izvor: S media, 20.Maj.2010, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S nas je uvredio, ali mi čekamo Koštunicu

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić kaže da je „uvredljiv" odgovor D S S-a da Vojislav Koštunica ove nedelje neće moći da se sastane sa Tomislavom Nikolićem, ali da to ne znači kraj saradnje dve stranke.

Vučić kaže da će SNS uvek imati vremena za Koštunicu jer je to interes građana Srbije.

- Nećemo se ponašati kao uvređena mlada, jer Nikolićeva, moja ili bilo čija sujeta u SNS-u ne sme da bude iznad interesa građana Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kada nam D S S javi da imaju vremena i mi ćemo ga imati, jer uvek imamo vremena za ono što su vitalni ciljevi opozicije i interesi naroda.

Da li ovakve poruke iz D S S-a mogu da znače i kraj vaše saradnje sa Koštunicom?

- SNS nema problem. Mi smo dobili mnogo poziva naših članova iz cele Srbije, s porukom da se žestoko uzvrati na uvredljiv odgovor DŠ-a da Koštunica nema vremena za sastanak s Tomom. Ali, mi smo ozbiljni i odgovorni ljudi. Naš odgovor na neprimerenu poruku je ljubazan, blag, razuman i racionalan: „Da, mi imamo i imaćemo vremena za vas".

Ako su u pitanju uvrede, kako kažete, zašto je vaš odgovor na njih ljubazan i blag?

- Namera SNS-a je da se borimo protiv vlasti, a ne protiv bilo koga u opoziciji. To je u skladu s potrebama građana, a ne ličnim željama i političkim sujetama. Onaj ko misli da je pozicioniranje stranke važnije od napretka i promena u Srbiji pravi veliku grešku i ne razume potrebe i želje građana.

Da li se slažete sa ocenama analitičara da je suština ovog sukoba rivalitet Nikolića i Koštunice oko liderske uloge u opoziciji?

- Analitičari veze nemaju s politikom. To je besmislena priča koju pas s maslom progutao ne bi. Ne želim da poredim broj glasova, podršku, ali to je kao kada biste rekli: „Postoji sukob između... ali dobro, hajde, bolje da ćutim".

Kažite...

- Kao da govorim da ima sukoba za lidersku poziciju unutar režima. Zna se ko je lider režima, a ko je lider opozicije. Ne mislim da je to ikome problem.

Da li SNS „otima" Ilića Koštunici da biste oslabili D S S?

- Mi sarađujemo sa Veljom na isti način na koji želimo da sarađujemo sa Koštunicom. Ne želimo da slabimo lidera D S S-a, već da budemo u jednom bloku protiv režima. Koštunica, ako to želi, dobrodošao je, mi za njega uvek imamo vremena i mesta. Ako ne želi, nema problema. Svojevremeno sam za radikale rekao: oni koji zaboravljaju šta je interes opozicije i kako se bori protiv vlasti, osuđeni su na sudbinu SPO-a. Vidite da sam sa radikalima bio u pravu.

Da li i DŠ-u prognozirate sudbinu radikala i SPO-a?

- Ne, ali mislim da će svi koji žele promene, drugačiju, bolju, napredniju Srbiju morati ne samo da se ujedinjuju i da prave jedinstvene izborne liste, već da zajednički rade. Plan vlasti je da izbori budu krajem marta naredne godine, kada dobiju kandidaturu za EU. Mi ćemo tada pobediti režim Borisa Tadića.

Sami?

- Čekajte, nismo sami. Za izbore u Boru smo potpisali dogovor sa Novom Srbijom, a to ćemo proširiti sa nekoliko vlaških stranaka, Pokretom socijalista Aleksandra Vulina... Očekujemo i razgovore sa D S S-om. Znači, sa svima u opoziciji. Više ih i nema.

Na drugoj strani je, ipak, mnogo više stranaka...

- Mislite da sabiranje broja stranaka ishoduje konačan rezultat izbora? Pošto imate jedno 17 stranaka u Uniji regiona, tri-četiri stranke oko SPS-a, pet uz DS? Mislite da je to njihova snaga? Ne. To je njihova slabost, to pokazuje koliko su nesigurni, koliko nemaju program, politiku, plan...
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.